Expat Medical Szakorvosi Rendelő                                      

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

 

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, Kanada, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti, Ausztrália bécsi nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő   Cím, elérhetőség   ONLINE IDŐPONT            BLOG

expatmed@gmail.com      FŐOLDAL/HOME

Fülfájás Orrmandula Mandulaműtét Savós középfülgy Gennyes fülgy. Mandulatályog Tüszős mandula Hallójárat-gyull. Horkol a gyerek Gócbetegség 

                                          

Dr. Timár Tibor általános orvos (medicus universalis)

felnőtt-fül-orr-gégész, gyermek-fül-orr-gégész, gyerekgyógyász

Ausztria, Olaszország, Németország, Belgium, Malaysia, az Egyesült Államok és az Egyesült Királyság budapesti nagykövetségének bizalmi orvosa.     

Rendelési idő: egész nap rugalmasan, (sürgős esetben bármikor,) kizárólag előzetes megbeszélés alapján

Budapest, 1037, Mátyáshegyi út 43.. (Szépvölgyi út-, Pálvölgyi barlangnál)                            

Bejelentkezés:   06 30 9141477 ( lehetőleg reggel 9-kor)     ONLINE IDŐPONT                           BLOG

expatmed@gmail.com     ERRE KELL JÖNNI (Ne a GPS-t kövesse!)   FŐOLDAL/HOME

Tisztelt Doktor Úr!

 

5 éves kislányomnál már jó ideje halláscsökkenést észleltünk. A gyermekorvos sűrű fülzsírt látott a fülében, majd márciusban egy fül-orr- gégész folyadékot fedezett fel mindkét fülben. A diagnózis háromszori alkalommal : behúzott, rózsaszínes, fénytelen  membrán és nagy adenoid.

Legelőször kapott Augmentint( 400mg), GArosone-t és Aeriust; majd Nasonexet. Egy hónap múlva pedig műtétet fog ajánlani, ha ezektől nem tűnik el a folyadék . De ugyan mitől tűnne el?  Én megkérdőjeleztem ezeket a szereket, de állítása szerint az allergia elleni szerek segítenek a folyadékot eltűntetni. A dolog pikantériája még, hogy mielőtt visszavittem volna kontrollra, elmentem egy vidéki rendelőbe is, ahol teljesen ép és folyadékmentes fület állapított meg az ottani doktornő. Kérdezem én, egy hét leforgása alatt lehet két szögesen ellentétes diagnózis, vagy a lányom füle változik ilyen hirtelen?

Természetesen szkeptikusan kezeltem a diagnózisokat,( mert például nem horkol, vagy csak ritkán a lányom, és már oda-vissza áttanulmányoztam a honlapját) ezt észre is vette a doktornő, ezért elmagyarázta, hogy az orrmandula a gyermek füle felé és nem az orrnyílás felé duzzad meg és nem engedi szellőzni azt. Így indokolt a műtét és távozni fog onnan a váladék.

Szerinte ez az egyetlen megoldás.

Mielőtt felkeresnénk doktor urat, kérem mondja el véleményét, mert felháborít, hogy egy ilyen objektívnek vélt betegségben miért ilyen eltérő az orvosok hozzáállása. ÉS tényleg lehetséges az, hogy az egyik lát, a másik nem lát folyadékot a fülben?

Véleménye szerint elkerülhető a műtét?

 

Májusban szeretnénk felkeresni Doktor Urat. Addig is köszönöm megnyugtató válaszát.

Tisztelettel:

G A

Kedves Kérdező!

 

Sajnos a kollégák által elmondottakból nem mindig lehet biztosan következtetni a betegségek mibenlétére. Annyit mondhatok itt, hogy abban az esetben sem műtét a jó megoldás, ha a fülben tényleg ott lenne az a nagy betegség.

Jobb lenne májusnál hamarabb tisztázni a helyzetet, bár maradandó szövődmény nem fenyeget.

 

Üdvözlettel

 

TT